Les precipitacions que aquest dimecres han escombrat bona part de Catalunya han anat acompanyades, localment, de calamarsa. Així ha passat aquesta tarda a Sant Hilari Sacalm. Una intensa pedregada que ha caigut en pocs minuts ha deixat diversos carrers inundats i emblanquinats per la pedra.

La virulència de la calamarsada ha col·lapsat els embornals que no han pogut absorbir el volum de pedra que ha caigut en pocs minuts. Els Bombers han hagut de mobilitzar sis dotacions per treure l'aigua que s'acumulava. L'avís s'ha donat a quarts de cinc de la tarda després que descarregués una forta tromba d'aigua al municipi. Un dels llocs més afectats ha estat el passeig Grabalosa i uns baixos propers. Hi ha hagut cases inundades i algun cotxe atrapat per l'alçada de la pedra acumulada, en alguns indrets de gairebé un metre. No hi ha hagut ferits però els Bombers han hagut de rescatar els ocupants d'un vehicle.

La pluja també ha inundat part de la depuradora del poble i dues dotacions més dels Bombers s'hi ha hagut de desplaçar per tal de treure aigua.

Entre dos quarts de cinc i dos quarts de sis de la tarda els Bombers han atès sis avisos a Sant Hilari Sacalm i cinc més a altres municipis de la demarcació de Girona, onze en total.

A les tres de la tarda, Protecció Civil ha activat la fase de prealerta del pla Inuncat.