La pluja provoca el despreniment d'un talús a Sallent que obliga a tallar un dels seus accessos

La tempesta d'aquest dimecres també ha deixat calamarsa a Calaf, que ha emblanquinat completament alguns dels seus carrers

Les conseqüències del talús desprès a Sallent

Les conseqüències del talús desprès a Sallent / PL Sallent

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Segon dia de pluges destacades a la Catalunya Central que han generat nous incidents. Després que la tempesta d'aquest dimarts inundés alguns baixos, carrers i provoqués alguns danys a pobles com Artés i Sallent, les pluges d'avui també han provocat problemes. A Sallent, al carrer Estació, s'ha produït una esllavissada de part d'un talús que queda just al costat de l'ascensor de la Rampinya al voltant de les 4 de la tarda i el material desprès -roques, fang i arbres- ha caigut a sobre de quatre cotxes, segons han indicat els Bombers. De fet, el cos d'emergències ha destinat tres dotacions al lloc dels fets, que hi estan treballant. Abans de les 8 de la tarda els serveis d'emergència han sanejat el talús però el carrer ha quedat tallat fins que els serveis tècnics de l'Ajuntament en facin una valoració.

El temporal de pluja al Bages d'aquest dimecres, en vídeos

Enric Navarrete / Arxiu particular

La part del talús que s'ha després està situada just al costat de l'ascensor que uneix l'àrea de la Rampinya, a través d'un mirador a l'extrem del carrer Concepció, amb el nucli urbà, separats per un desnivell d'una vintena de metres. De fet, l'ascensor es va inaugurar l'any 2019 amb l'objectiu d'unir aquestes dues zones. En aquell moment ja es va fer un estudi del talús que no feia preveure que es poguessin produir despreniments.

Les precipitacions també han afectat altres municipis de la Catalunya Central com Calaf. En aquest cas, la calamarsa que ha caigut durant uns minuts amb molta intensitat ha emblanquinat alguns carrers del municipi. Tot i això, fonts del consistori asseguren que no s'han detectat danys materials al poble causats per la pluja o la calamarsada.

A Santpedor, la intensitat dels ruixats han generat un gran bassal d'aigua a l'accés al poble des de Manresa, que en algun moment ha dificultat el pas dels vehicles a la carretera BV-4501 a l'altura de la cruïlla amb el carrer Ramon Llull. L'Ajuntament ha activat la brigada per netejar alguns canals que havien quedat taponats a causa de la pluja i no s'han hagut de patir danys materials. Per altra banda, però, l'alcalde Xavier Codina ha apuntat que les recents pluges han permet que els aiguamolls de la Bòbila s'hagin reomplert després de l'episodi de sequera que havien patit.

A 2/4 de 6 de la tarda, als Bombers de la Generalitat no els constaven altres avisos per incidències causades per la pluja a la Catalunya Central.

Subscriu-te per seguir llegint