Cas d'una presumpta violació a Igualada: què sabem fins ara?

La jutgessa ha acordat la llibertat provisional per a l'arrestat pel cas

Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra

Llums d'un cotxe dels Mossos d'Esquadra / Blanca Blay

Redacció

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dilluns l'autor d'una presumpta violació a una dona de 33 anys a Igualada. La denunciant va conèixer el presumpte agressor en una discoteca i, més tard, va anar a prendre una cervesa a casa seva. En un moment determinat, ja no recorda res més de la nit fins que es va despertar l'endemà en un llit. Aquest dimarts el jutjat d'instrucció número 1 d'Igualada ha rebut el detingut i, després de prendre-li declaració, la jutgessa ha acordat la llibertat provisional donat que cap de les parts personades, ni la fiscalia ni l'acusació particular, han sol·licitat ingrés a presó del detingut. La causa continua oberta.

Això és el que se sap fins ara del cas de la presumpta violació a Igualada:

Quan i on van tenir lloc els fets?

Els fets van tenir lloc divendres 26 de maig a la matinada. La dona va anar de festa amb una amiga i van recórrer diversos establiments fins arribar a una discoteca situada al barri del Rec. A la discoteca les amigues van trobar-hi una coneguda que estava de festa amb un noi. En un moment "indeterminat de la nit" l'amiga de la presumpta víctima va marxar de la sala de festes i es va quedar amb la coneguda i el noi.

De la discoteca al pis de l'acusat

Sobre les sis de la matinada tots tres van marxar a peu de la discoteca i l'home les va convidar a pujar a casa seva a prendre alguna cosa. Un cop a dalt, la denunciant relata que la seva coneguda va rebre una trucada i va marxar i es va quedar a soles amb l'home.

Una cervesa... i la ment en blanc

En quedar-se sols, l'home va oferir una cervesa a la víctima i, després de prendre-se-la, "ja no recorda res més". Segons el relat dels fets, es va despertar a les 11 del matí en un llit i no al sofà on havien estat prenent la beguda. Assegura que es va espantar molt perquè no entenia què hi feia allà i va notar "moltes molèsties" a la zona dels genitals.

Què va passar l'endemà?

En adonar-se de la situació, la jove es va vestir i va marxar corrents del domicili, un cop a fora, va trucar la coneguda amb qui la nit abans havien anat plegades al pis del presumpte agressor, però aquesta es va desentendre dels fets.

Què se'n sap de l'acusat?

Es tracta d'un home de 38 anys que té antecedents penals, encara que no per agressió sexual. L'acusat ja ha estat detingut per presumptament haver drogat i agredit sexualment la víctima i està previst que aquest dimarts passi a disposició judicial.