Un jove de Sant Salvador mor en un accident de trànsit al Xup

El noi, que conduïa una moto, ha estat atropellat per una furgoneta

Un motorista ha mort aquest dimecres després de topar amb un turisme i que un segon l'hagi envestit a la carretera C-37z al barri del Xup de Manresa. La víctima és Kilian González, un jove de 23 anys, veí de Sant Salvador de Guardiola, i molt aficionat a les motos. L'accident s'ha produït minuts abans de les 3 de la tarda i ha fet tallar la carretera en els dos sentits. Policia Local ha informat que l'accident s'ha produït a la zona del pont del Xup. La carretera ha quedat tallada i s'han habilitat desviaments cap a Cal Suanya fins poc després de les 5 de la tarda, quan s'ha reobert la circulació amb normalitat.

En l'accident s'hi han vist implicats dos cotxes i una moto. Segons ha explicat la Policia Local de Manresa, el motorista ha xocat amb un cotxe i ha estat envestit per un cotxe que anava en el sentit contrari. Primer ha xocat per darrere d'un vehicle que havia frenat per entrar a un camí veïnal a l'esquerra de la carretera. Arran d'aquest primer xoc, el motorista ha anat a parar al carril contrari, quan ha estat envestit per una furgoneta que circulava de la direcció contrària, en sentit Manresa.

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha confirmat que el conductor de la moto ha traspassat a conseqüència de l'incident. Pel que fa a la resta d'implicats, un dels conductors dels turismes ha resultat il·lès, mentre que l'altre ha estat traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb pronòstic lleu. Ambdós s'han sotmès a un test d'alcoholèmia, que ha sortit negatiu.

Un dels vehicles implicats en l'accident mortal al barri del Xup

Un dels vehicles implicats en l'accident mortal al barri del Xup / Arnau Valverde

Hi han treballat Mossos d'Esquadra, Policia Local de Manresa, SEM i Bombers. Aquest últim cos, ha estat l'encarregat de fer tasques de neteja de la calçada, que ha quedat tacada amb la sang del motorista. Per la seva banda, Mossos d'Esquadra obrirà una investigació per determinar les causes de l'accident.

L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha decretat tres dies de dol oficial per la defunció del seu veí. Així, els dies de dol han començat avui i s'allargaran fins el divendres 2 de juny.

Veïns del barri del Xup han explicat que és un tram de carretera perillós pels vianants ja que sovint hi ha vehicles que hi circulen amb excés de velocitat. Per aquest motiu, alguns dels consultats reclamen la instal·lació d'alguna mesura que obligui a reduir la velocitat com per exemple la instal·lació d'un semàfor o la construcció d'una rotonda.

De fet, l'any passat o després d'un accident al mateix tram de carretera que va acabar amb ferits greus, les associacions de veïns i propietaris dels barris manresans del Xup, Bellavista, Torre de Santa Caterina, Sol i Aire, Tres Creus i Sant Sadurní de Salelles, ja van fer públic el seu «malestar» per la inseguretat de la carretera. En aquell moment ja van alertar que es tracta d’un tram de carretera "en el qual s’excedeix la velocitat permesa de circulació habitualment sense que hi hagi hagut cap actuació al respecte" i van demanar "un pas de vianants segur per travessar la carretera".

Segon accident amb moto implicada del dia

Aquest dimecres a la tarda una altra moto s'ha vist implicada en un accident de trànsit amb un turisme aquest dimecres. Hores després de la mort del jove de Sant Salvador de Guardiola a Manresa, un motorista i un cotxe han xocat al punt quilomètric 3 de la BV-1229, que connecta Sant Vicenç de Castellet amb el Pont de Vilomara. El Servei Català de Trànsit ha explicat que han rebut l'avís a 1/4 de 9 i que el conductor del ciclomotor ha estat traslladat a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa amb pronòstic menys greu. El conductor del turisme n'ha sortit il·lès.