Un mosso accepta una multa de 3.000 euros per abusar d'una companya a la comissaria de Manresa

L'agent, que va ser traslladat a una altra comissaria després de ser denunciat, està sotmès a una investigació interna de Mossos d'Esquadra

Imatge de la comissaria de la regió policial central dels Mossos d'Esquadra, situada a Manresa

Imatge de la comissaria de la regió policial central dels Mossos d'Esquadra, situada a Manresa / ARXIU/MIREIA ARSO

EFE

Un mosso d'esquadra ha acceptat una multa de 3.000 euros per abusar sexualment d'una companya, a qui va acostar els seus genitals, a la comissaria de Manresa el desembre del 2020.

El tribunal de la secció segona de l'Audiència Provincial de Barcelona ha dictat sentència ferma aquest matí contra el mosso d'esquadra després que arribés a un acord amb la Fiscalia, que ha reduït la petició de pena inicial d'un any i sis mesos de presó a canvi que l'agent reconegués els fets.

L'abús sexual va tenir lloc el 14 de desembre del 2020 a la comissaria de Manresa, quan el policia va aproximar els seus genitals a l'agent mentre tots dos estaven treballant a les dependències policials.

El tribunal ha condemnat l'agent a pagar una multa de 3.240 euros, que se suma a una indemnització de més de 8.000 euros que ja havia abonat a la víctima de manera prèvia al judici, gràcies a la qual cosa se li ha aplicat l'atenuant de reparació del mal.

L'agent, que va ser traslladat a una altra comissaria després de ser denunciat, està sotmès a una investigació interna de Mossos d'Esquadra que podria derivar en una falta greu, castigada amb una suspensió de sou i feina d'entre 16 dies i un any.

La sentència descarta aplicar a l'agent l'any de llibertat vigilada que se sol·licitava, ja que aquesta pena accessòria només es pot dictar quan la condemna implica un internament a la presó. L'advocada de l'agent, Valentina Mazzoni, ha celebrat l'acord a què han arribat amb la Fiscalia ja que, ha afirmat, es tracta d'una pena "justa" sobre la base dels fets.

Així, les conseqüències laborals per a l'agent dependran de la investigació interna dels Mossos d'Esquadra.