Mossos d'Esquadra de la comissaria de Martorell van detenir el dia 30 de maig, sis homes, d'entre 26 i 50 anys, acusats de formar part d'un grup criminal que havia fet més de 60 robatoris amb força i violència a diferents municipis de Catalunya. En l'operatiu, els Mossos van fer diversos escorcolls en domicilis de l'Anoia, des d'on estarien establerts alguns dels detinguts.

Els agents van tenir coneixement durant el mes de febrer d'aquest any que s'havia produït un robatori amb força a un domicili de Sant Andreu de la Barca. Arran d'aquests fets, la Unitat d'Investigació de la comissaria de Martorell va obrir una investigació i va aconseguir identificar els presumptes autors. En el transcurs de la investigació, però, els Mossos van verificar que es tractava d'un grup organitzat amb una activitat delictiva molt elevada. Per aquest motiu, els agents van tenir com a objectiu principal identificar tots els membres d'aquest grup.

Aquest entramat criminal estava especialitzat en robatoris de vehicles, falsificació de documents, i robatoris amb força i amb violència a domicilis i establiments. En total, va estar implicat en més d'una seixantena de fets delictius comesos arreu de Catalunya.

Un d'aquests, que va tenir lloc el mes d'abril, va ser un robatori amb violència a un altre domicili de Sant Andreu de la Barca. En aquest cas, els autors es van fer passar per policies i van fer servir uniformes i material policial. Per dur a terme el robatori, també van emmanillar a la víctima i la van agredir.

El 30 de maig passat es van realitzar vuit entrades i escorcolls simultanis a immobles situats a La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Igualada, Barcelona, Rubí i Sant Quintí de Mediona. Com a resultat, es van detenir sis membres d'aquest grup criminal, tot i que la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els agents van trobar durant el transcurs de les entrades una gran quantitat d'objectes sostrets provinents dels fets delictius investigats, així com substàncies estupefaents. El grup també tenia en el seu poder material per dur a terme els robatoris, com armes de foc curtes reals i simulades, uniformes, emblemes i material policial, i per últim, elements d'alta tecnologia utilitzats per sostreure vehicles.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 1 de juny. Dos d'ells van ingressar a presó i els altres quatre van quedar en llibertat amb càrrecs.