Alicia Moriana podria substituir Cristina Manresa al capdavant de la regió Central de Mossos

Interior situaria la cap de l'Escola de Policia de Catalunya com a relleu de l'actual comissària, tot i haver expressat formalment el seu desig d'anar a Girona

Alicia Morana i Cristina Manresa

Alicia Morana i Cristina Manresa / DDG/Arxiu

Redacció/ACN

La comissària Cristina Manresa podria deixar d'estar al capdavant de la regió Central de Mossos d'Esquadra, segons ha avançat la Vanguardia. La responsable podria ser substituïda per Alicia Moriana, ara és cap de l'Escola de Policia de Catalunya. Aquest moviment seria un dels canvis de responsabilitat que Interior està estudiant dur a terme de forma estratègica al capdavant d'algunes regions clau. 

La comissària Manresa podria abandonar el seu càrrec per fer-se càrrec de l’Institut de Seguretat Pública, el centre de formació del personal dels diversos col·lectius professionals de la seguretat catalana. Alicia Moriana seria l'encarregada de prendre el relleu i serà traslladada a la regió Central a ocupar la vacant de Manresa. El rotatiu apunta que Moriana, formalment, ha expressat el desig d'anar a Girona i no a la regió central.

Si es confirma el relleu, Alicia Moriana serà la segona dona que estarà al capdavant de l'àrea dels Mossos a a Catalunya Central, ja que precisament Cristina Manresa, de qui n'agafarà el relleu, en va ser la primera comissària. Manresa es va posar al capdavant de la regió policial el novembre del 2020, just després del que en aquell moment va ser la restitució del major Josep Lluís Trapero, que va nomenar una nova cúpula del cos policial.

Llavors Cristina Manresa va rellevar en el càrrec Josep Lluís Rossell, que va ser nomenat com a comissari de la regió central el 6 de juny del 2019. Fins a aquell moment, era la cap de la Comissaria Superior de Coordinació Central.

Altres moviments estratègics

Els canvis també afectarien la Regió Policial Metropolitana de Barcelona i que suposaria que la fins ara comissaria en cap de la capital catalana, Marta Fernández, seria substituïda per l'actual número dos de la Regió Metropolitana Nord, Montserrat Estruch. Aquests canvis formaven part del full de ruta de la nova Prefectura. L'equip del comissari en cap, Eduard Sallent, podria comunicar-los de forma oficial divendres al Complex Central Egara dels Mossos, a Sabadell.

Marta Fernández va assumir el càrrec l'abril de 2021, després que el major Josep Lluís Trapero l'escollís per substituir Carles Anfruns. Es convertia així en la primera dona al capdavant de la principal regió policial de Catalunya.