Identifiquen el mosso que va causar la pèrdua d'un testicle a un jove en una protesta el 2018

Els advocats han presentat al jutjat la prova pericial que identifica l'escopeter

Un agent dels Mossos d'Esquadra dispara una bala de foam

Un agent dels Mossos d'Esquadra dispara una bala de foam / Arxiu

Redacció

El Centre de Defensa dels Drets Humans Irídia ha identificat l'agent escopeter dels Mossos d'Esquadra que va disparar un tret de foam a un jove el 21 de desembre del 2018 i li va causar lesions greus. Concretament, els fets van tenir lloc quan el jove, l'Ignasi, participava en una concentració contra la celebració del Consell de Ministres del govern espanyol a Barcelona i va rebre l'impacte d'un projectil directament al testicle dret. El noi es va haver de sotmetre a una intervenció quirúrgica i va perdre l'òrgan.

Irídia va presentar una querella el 2019 i ara ha aconseguit identificar quin va ser l'agent que va disparar. L'entitat ho ha aconseguit mitjançant una pericial independent a partir de l'anàlisi de diverses imatges i ha presentat la prova al jutjat aquest dijous.

Actualment, el procés es troba en fase d'instrucció i hi ha cinc agents investigats. Un cop admesa la nova pericial, el jutge acordarà el que consideri necessari. Des d'Irídia assenyalen que investigació feta per la Divisió d'Afers Interns (DAI) de Mossos d'Esquadra únicament assenyala els agents que eren al lloc dels fets, però no ha aconseguit concloure qui d'ells va disparar.