Un nen ha estat evacuat de les piscines municipals de Sant Fruitós de Bages aquesta tarda després d'haver-se quedat inconscient a l'aigua. Els fets han tingut lloc entre les 6 i 2/4 de 7 de la tarda, quan el nen hauria perdut la consciència. El servei de socorrisme li ha fet els primers auxilis i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha aconseguit que el menor quedés en estat menys greu, però estable. Posteriorment ha estat traslladat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell amb un helicòpter medicalitzat.

El menor afectat ha estat un infant d'entre 2 i 3 anys que estava amb la seva família a la piscina. El regidor de l'Ajuntament, Xavier Navarro, ha explicat, després de parlar amb testimonis directes dels fets, que el menor hauria saltat a la part menys fonda de la piscina mitjana sense braçals i que hauria menjat alguna cosa que ha fet que s'ennuegués i també s'empassés aigua, perdent finalment la consciència. Segons el regidor, un socorrista ha actuat ràpidament per treure l'infant de la piscina i li ha aplicat tècniques de primers auxilis. En aquell moment s'ha viscut una mica de nerviosisme ja que molta gent s'ha apropat al nen i ha dificultat l'actuació del socorrista.

Posteriorment han arribat dues ambulàncies i l'helicòpter medicalitzat del SEM, que han continuat atenent el menor fins que l'han aconseguit estabilitzar. Posteriorment s'ha decidit traslladar-lo amb helicòpter medicalitzat a l'hospital Parc Taulí de Sabadell, amb diagnòstic menys greu.

Els fets han tingut lloc en un moment en què la piscina estava pràcticament plena ja que era hora punta i més tenint en compte la calor que està caracteritzant aquests últims dies. De fet, l’empresa subcontractada per l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages havia sumat un socorrista durant la jornada d'avui preveient que la piscina municipal s'ompliria a causa de la calor. Navarro ha volgut posar en valor l'actuació dels socorristes i dels serveis d'emergència per rescatar el nen.