El titular del jutjat d'instrucció número 5 de Manresa ha enviat a presó un home detingut el dijous 17 d’agost, acusat d'haver agredit sexualment a una menor a Sant Vicenç de Castellet, segons fonts de Mossos d'Esquadra. L'agressió es va produir la matinada del 13 d'agost a la vía pública del municipi, i la víctima és una menor, de 15 anys, de la mateixa població, que l'endemà va presentar la denúncia als Mossos d’Esquadra.  

La investigació de la policia va fer que, tres dies després, es detingués l'acusat, un home de 27 anys. 48 hores després, el detingut va passar a disposició judicial per respondre les preguntes del titular del jutjat, que després de l’interrogatori va decidir que el detingut havia d’ingressar en un centre penitenciari.  

Les mateixes fonts de la policia catalana també han indicat que aquest fet es va produir a la via pública, a l’exterior. Concretament, els fets haurien succeït al Parc de la Mare, una zona de parc que des del 2005 està presidit per un monument dedicat a la maternitat. La zona és especialment concorreguda a les hores de nit per grups de joves del municipi. Joves de Sant Vicenç han explicat que per la zona és habitual la presència d’agents de la policia local.

Els Mossos d’Esquadra no han volgut explicar, en aquests moments, si el detingut per aquests fets és una persona que tingui antecedents per actes similars ni si hi havia algun tipus de relació entre víctima i agressor. 

Al voltant dels fets s’ha creat un cinturó de protecció de la víctima que s’ha traduït en mutisme institucional sobre l’agressió sexual ocorreguda. Des del govern de l'Ajuntament del municipi, l’alcalde, Dani Mauriz (Junts) ha declinat explicar detalls dels fets i de la investigació, considerant que es tracta d'un cas «molt sensible» per tractar-se d’una víctima «menor d'edat». 

«Condemna pública»

L’alcalde Mauriz ha fet una condemna pública del fet i ha afirmat que «ens hem posat al servei de la víctima i de la seva família des del minut 1». També ha volgut deixar clar que «a Sant Vicenç de Castellet, els agressors sexuals no hi tenen cabuda i farem el possible perquè sigui així». També ha anunciat que treballaran i faran el possible per col·laborar amb la justícia davant d'aquest cas, sense determinar específicament l’Ajuntament de Sant Vicenç es personarà a la causa com a acusació popular.