Els Mossos d’Esquadra van detenir divendres 25 d’agost un home acusat de robatori en una botiga de l’Eixample, a Barcelona. Després de robar 700 euros de la caixa i una ampolla de licor –una crema de whisky Baileys– amenaçant amb una arma blanca, es va deixar el telèfon mòbil a l’establiment. Gràcies a aquesta distracció, el cos policial va aconseguir atraure’l i arrestar-lo ràpidament.

Al cap de poc temps de rebre la denúncia, la patrulla es va presentar al local i va recollir l’‘smartphone’ que ja intuïen que s’havia oblidat el lladre durant el succés. Al moment, es van adonar que entrava una trucada, la del propi presumpte delinqüent: volia recuperar el seu telèfon.

Els Mossos, fent-se passar per un ciutadà corrent que havia trobat l’objecte, van respondre a la trucada per trobar-se amb ell. Aprofitant la tapadora de tornar-li el dispositiu, el detindrien. L’estratègia va sortir rodona: a l’arribar el lladre al punt de trobada, no només va ser arrestat sinó que a més va poder recuperar-se tot el botí perquè encara el portava a sobre.