Els Bombers de la Generalitat han hagut de fer dues intervencions aquest migdia en el marc de la travessa de Matagalls, una caminada que va del Montseny a Montserrat en menys de 24 hores i que organitza el Club Excursionista de Gràcia.

En primer lloc, els Bombers han rebut l'avís d'un home que es trobava en un estat d'indisposició severa a la una del migdia. Els fets han tingut lloc al mirador dels apòstols i fins allà s'hi ha desplaçat un helicòpter amb GRAE i metge.

Es tractava d'un cas de lipotímia, una pèrdua de consciència. Es tractava d'un home de 56 anys que els Bombers han portat fins on l'esperava l'ambulància. A partir de llavors, personal sanitari del SEM se n'ha fet càrrec.

Quaranta minuts després, els Bombers han rebut un altre avís, en aquest cas es tractava d'un home que havia tingut problemes cardiovasculars i estava patint un episodi que pot haver estat un atac de cor, es trobava al monestir de Montserrat.

En rebre l'avís, un helicòpter de GRAE amb metge s'ha desplaçat fins al lloc dels fets. Han portat el malalt fins al pàrquing, on l'esperava una ambulància, que li ha fet un electrocardiograma i han comprovat que l'home estava bé.