Un jutjat de Barcelona ha revocat una sanció a un cap de servei de la presó de Lledoners sancionat per haver immobilitzat i escorcollat un pres perillós abans d'aïllar-lo. Segons ha informat 'elcaso.cat' i ha confirmat l'ACN, els fets van passar l'octubre del 2020 quan el pres va incitar a altres presos a revoltar-se contra els vigilants. Els funcionaris el van dur a una sala d'escorcoll, on l'home es va resistir i va haver de ser emmanillat i immobilitzat totalment per tal de ser escorcollat abans de dur-lo a la cel·la d'aïllament. L'endemà va ser traslladat a la presó de Tarragona, però allà es va determinar que tenia policontusions.

El Departament de Justícia va denunciar quatre funcionaris a la fiscalia i els va suspendre de sou i feina durant sis mesos mentre eren investigats, però un jutjat de Manresa va arxivar la causa.

No obstant això, Justícia va sancionar dos dels quatre funcionaris, els caps de servei, per haver ordenat la immobilització i l'escorcoll integral i nu del pres. Els va acabar sancionant amb 16 i 18 dies de suspensió de sou i feina. Els dos funcionaris van recórrer la sanció al contenciós-administratiu, que ara ha donat la raó a un d'ells i obliga a retornar-li el sou amb interessos i a pagar-li les costes processals. L'altre funcionari està pendent de sentència.