L'Associació Manresana de Víctimes de les Ocupacions (AMVO) demana més contundència a l'Ajuntament de Manresa. En aquest sentit, la portaveu de l'entitat, Georgina Ortiz, s'ha reunit amb els portaveus d'FNC i de Junts per traslladar-los les propostes de l'entitat. En un comunicat, l'associació assegura que ambdós han donat suport a mesures contra les ocupacions i han coincidit en la magnitud que suposa el problema a la ciutat. En el mateix comunicat, l'AMVO informa que el govern municipal els ha citat en una reunió el proper 25 de setembre.

Les propostes que fa l'associació a l'Ajuntament de Manresa consisteixin en què actuï d'ofici en casos d'ocupacions, que no s’empadroni a ningú sense contracte d’arrendament ni registre de la propietat original, que es sol·licitin uns jutjats específics per resoldre les ocupacions de forma ràpida, que es crei l'oficina tècnica municipal per la lluita contra les ocupacions il·legals i que paral·lelament es creï un cens fet rigorosament que comptabilitzi els edificis ocupats a la ciutat. Finalment també reclamen que el consistori manresà pressioni a Madrid per canviar la llei que permeti la implementació de judicis ràpids i els desallotjaments exprés en 48 hores.

La plataforma espera que aquestes propostes puguin ser exposades en el ple de setembre i que rebin el suport de la resta dels partits polítics i del Govern per afrontar la problemàtica de les ocupacions a Manresa. En aquest sentit, l’AMVO informa que ja hi ha més d’una cinquantena de persones que han contactat amb l’associació per fer-se’n soci, tràmit que podran fer la setmana vinent.