Una jutgessa da l'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a 11 anys de presó l'home que el març de 2021 va apunyalar mortalment un amic al seu domicili d'Olesa de Montserrat. A més, haurà d'indemnitzar amb 100.000 euros els dos fills de la víctima i amb 58.000 la seva mare. Se li atribueix un delicte d'assassinat amb traïdoria amb els atenuants d'embriaguesa i trobar-se sota els efectes de les drogues.

Els fets van passar el 13 de març, quan l'acusat es trobava a casa bevent amb la seva exparella i la víctima, i els dos homes van discutir perquè, segons l'agressor, la víctima es dirigia a la noia "amb excessiva familiaritat". La topada va acabar amb una ganivetada que acabaria sent mortal, tot i que la víctima va arribar a sortir del domicili.

Segons els fets provats, l'ara condemnat va actuar amb "intensió de causar-li la mort o assumint que podria produir-li aquest resultat". Per fer-ho, li va clavar un ganivet de cuina a la zona anterolateral de l'espatlla esquerra de 10 centímetres que li va seccionar l'artèria axil·lar esquerra i que li va arribar a perforar el pulmó.

En el moment dels fets, sobre les 4.00 h, l'agressor estava sota els efectes de l'alcohol i havia consumit marihuana i cocaïna, la qual en prenia de manera habitual. Per aquest motiu, tenia l'estat d'ànim alterat, a la vegada que la seva capacitat de control estava lleument limitada.

La víctima no va tenir temps de reaccionar ni defensar-se, donat que es trobava sota els efectes de l'alcohol. Després de l'atac, l'home va sortir del domicili però va caure greument ferit a terra, on va acabar morir instants més tard per la gravetat de la ferida.

L'atacant el va seguir, i amb la finalitat d'ocultar el que havia passar, va fregar la sang que hi havia a la porteria i va preparar el cotxe de la seva mare amb l'objectiu de per posar-hi el cos a dins. No ho va arribar a fer, donat que la policia, que havia estat alertada pels veïns, va arribar en aquell precís moment i el va detenir.

Els agents van trobar restes de sang al cotxe, tant a la porta del maleter com en el volant i la porta del conductor i en una dessuadora que hi havia a dins del vehicle. Des del moment dels fets, l'home es troba a la presó, i ja ha abonat a la mare de la víctima 22.350 euros que es van establir com a compensació abans del judici pels perjudicis provocats.