Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Jutgen 13 persones acusades de formar part d'un grup criminal que distribuïa drogues a Manresa

El ministeri fiscal demana 8 anys de presó per a cada un dels encausats i 2 anys més per un altre que tenia una arma de foc

Audiència Provincial de Barcelona, on se celebrarà el judici ARXIU/J. S.

Tretze persones s'enfronten dimarts vinent a un judici que ha de determinar si són culpables de formar part d'un grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues a la Catalunya Central, sobretot a Manresa i els seus voltants. La fiscalia demana 8 anys de presó per cada un dels jutjats per un delicte contra la salut pública i un altre de pertinença a grup criminal per la comissió de delictes greus. A un dels encausats se li demanen 2 anys més de presó per tinença il·lícita d'armes.

El judici està previst que comenci el dimarts vinent a l'Audiència Provincial de Barcelona. Un total de 13 persones seran jutjades, ja que es considera que totes estaven implicades en el grup criminal que es dedicava al tràfic de drogues a la Catalunya Central, principalment cocaïna, marihuana i haixix.

Un dels acusats era la persona que liderava l'entramat de persones, segons apunta l'escrit de fiscalia. Ell s'encarregava d'adquirir les drogues i planificava qui s'encarregava de repartir-les, transportar-les i rebia els diners recaptats per la resta de membres de l'estructura. Així, també remunerava a cada un pel que li correspongués per la seva labor i també els controlava i supervisava.

Cada integrant del grup criminal solia tenir una funció determinada. Un dels acusats era la mà dreta del líder del clan, amb qui mantenia contacte permanentment per organitzar el mètode de distribució i el destí de les drogues. Després, se servia d'altres persones com el seu propi germà per vendre-les a mitjana i petita escala. Un altre encausat era l'encarregat d'emmagatzemar i amagar al seu domicili les drogues que adquiria el líder del grup mentre que uns altres tres acusats s'encarregaven del transport de les mateixes a la resta dels acusats així com recollir els diners de les vendes i entregar-li al líder. La resta d'acusats eren els encarregats de vendre les drogues directament, sobretot a Manresa i els seus voltants.

Els Mossos d'Esquadra van fer un operatiu policial el 29 de setembre del 2021 en què es van detenir alguns dels integrants del grup. Es van fer escorcolls a cinc immobles en què es van incautar 609 grams de cocaïna amb un valor al mercat il·legal de 36.761 euros, gairebé tres quilos i mig de marihuana amb un valor de 20.312 euros i gairebé un quilo d'haixix amb un valor de 6.165 euros. També s'hi van trobar 18.080 euros procedents del tràfic de drogues, entre altres elements com bàscules per pesar la droga o espais que havien estat utilitzats pel cultiu de marihuana. En un dels habitatges, es va localitzar una pistola i munició, motiu pel qual es demanen 2 anys més de presó pel seu propietari per un delicte de tinença il·lícita d'armes.

El judici començarà dimarts vinent a l'Audiència Provincial de Barcelona i es preveu que s'allargui fins al divendres de la mateixa setmana.

Compartir l'article

stats