Els Mossos d'Esquadra de Berga van detenir, entre el 18 i 19 de setembre, tres homes de 20, 21 i 51 anys i en busquen un altre per un robatori violent a Avià. Després d'intentar enganyar un home per entrar al seu habitatge, van començar a fer soroll des de fora i quan van aconseguir que l'home sortís, van acabar agredint-lo per accedir al domicili. Li van sostreure diners, tabac i algun objecte. Els tres arrestats estan acusats d'un delicte de robatori amb violència, mentre que a un també se li atribueix un delicte de lesions i amenaces. Es busca un quart home implicat en el cas.

Els fets van succeir el passat 6 de setembre a la matinada, quan tres persones van agredir un home que es trobava en el seu domicili d'Avià. Pels volts de les dues del matí un home va trucar a casa la víctima i li va demanar un got d'aigua, la víctima li va dir que no li donava, però li va indicar on hi havia una font. L'home va marxar, però poc després va tornar i va estar una bona estona picant la porta i molestant.

Finalment, va marxar, però minuts després la víctima va tornar a sentir un soroll i va decidir sortir a fora el domicili pensant que era la mateixa persona. Un cop a fora, tres homes se li van tirar al damunt i el van començar a agredir amb pals, pedres i altres objectes. Després el van fer entrar al domicili mentre l'amenaçaven amb un ganivet al coll i, un cop dins, el van continuar agredint. Li van sostreure diners, tabac i algun objecte.

 La víctima va ser atesa per diverses contusions al cap, a la cara i al cos, a més d'una fractura a la mà esquerra que va requerir la immobilització amb guix. Arran d'aquests fets els mossos van obrir una investigació i van esbrinar que els autors eren quatre. L'home que va trucar demanant un got d'aigua estava confabulat amb els altres tres i el seu objectiu era fer sortir la víctima de casa seva perquè els altres el poguessin assaltar i robar. Entre dilluns i dimarts els mossos van localitzar i detenir tres dels presumptes autors a Berga. La investigació continua oberta per tal de localitzar l'últim implicat.

 Els detinguts van passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Berga.