Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

El 28% dels catalans creu que hi ha possibilitats «mitjanes o altes» que li ocupin el seu habitatge

Un informe sobre la percepció del fenomen de l’ocupació a Espanya i Catalunya assegura que el 28% dels catalans creu que hi ha possibilitats «mitges o altes» que li ocupin el seu habitatge. De fet, per comunitats autònomes, els ciutadans de Catalunya són els més preocupats per la proliferació de casos d’ocupació a Espanya (83%), per sobre dels enquestats a Andalusia i Cantàbria (totes dues amb un 81%). A la banda oposada se situen Navarra, Galícia i la Comunitat Valenciana, els territoris on menys preocupació es registra.

Per als espanyols, l’ocupació d’habitatges té unes causes variades: la lentitud de la justícia (28%), la permissivitat dels polítics (25%) i la dificultat per accedir a un habitatge a causa de l’alt preu (23%). A més, el 70% dels catalans pensa que les penes per a aquest tipus de pràctiques «són molt laxes» i que «no hi ha seguretat jurídica». En qualsevol cas, i malgrat l’alarma social, només el 18% dels catalans afirma conèixer bé la regulació actual de l’ocupació mentre que el 52% diu que té nocions generals i el 30% admet no conèixer-la en absolut.

Aquestes són algunes de les conclusions principals de l’estudi «Els espanyols davant l’ocupació de l’habitatge a Espanya. Opinió, preocupacions i propostes», elaborat per l’asseguradora Línia Directa a partir dels resultats de 1.700 enquestes realitzades a tot el país. El mateix informe assegura que Catalunya, amb 650 ocupacions denunciades el 2022, és la comunitat d’Espanya amb més casos registrats seguida d’Andalusia i la Comunitat Valenciana.

Compartir l'article

stats