Entrevista | Ernest Colom Afectat per una ocupació a Manresa

«La llei està mal enfocada, no protegeix els propietaris»

Ernest Colom

Ernest Colom / OSCAR BAYONA

A.V. Manresa

El pare de l’Ernest Colom també és víctima d‘una ocupació a Manresa. En el seu cas, però, va anar diferent ja que tot va començar amb un contracte de lloguer. El seu pare, pensionista, tenia una casa a Manresa i va decidir llogar el pis de dalt i part del pis de baix a través d’una immobiliària. Segons explica, l’inquilí va instal·lar-se a la casa i va conèixer una nova parella per internet que tenia 2 fills menors d’edat. Al cap d’uns dies, la relació es va acabar i a la casa s’hi va quedar la mare amb els dos nens. «No s’ha pagat mai el lloguer des del primer mes», explica Ernest Colom.

En el seu cas, després d’un llarg procediment judicial, el desnonament estava previst el 29 de maig. En haver-hi una menor escolaritzada el jutge va considerar que havia d’acabar el curs i ho va posposar fins al 29 de juny, però la vaga al sector de la justícia va impedir aquest segon intent. De fet, explica que sí que s’hi van presentar membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Catalunya (PAHC), però cap treballador del jutjat ni forces de seguretat. Ara, està a l’espera d’una nova data.

«Al principi el meu pare va tenir molta paciència perquè volia ajudar la dona, però quan vam veure que això ja es cronificava i que ja feia un any i mig que no cobrava, vam decidir denunciar», explica. A més, assegura que l’ocupació també genera conflicte amb els veïns perquè diu que es fan festes fins a altes hores de la matinada de forma més o menys habitual.

«La llei està mal enfocada, no protegeix als propietaris», lamenta Colom.

Subscriu-te per seguir llegint