Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Manresa van detenir dijous passat quatre homes d'entre 30 i 64 anys, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Van ser arrestats com a possibles responsables de cinc camps de cultiu de marihuana en una zona forestal de la Serra del Còdol, a Aguilar de Segarra.

Segons fonts policials, a principis de setembre el cos d'Agents Rurals va informar que en una zona boscosa i oculta d'Aguilar de Segarra hi havia plantes de marihuana. Després d'unes primeres investigacions, els agents van constatar que hi havia un cultiu en una zona forestal coneguda com la Serra del Còdol. També van observar que els responsables del cultiu entraven i sortien d'una masia aïllada que es trobava prop de les plantacions.

El passat 21 de setembre es va dur a terme un dispositiu a la zona on es van localitzar cinc camps de cultiu de marihuana amb un total de 2.253 plantes. Els autors havien netejat dues hectàrees de sotabosc per crear els camps. Totes les plantacions estaven connectades a través de mànegues amb una masia, on hi havia els dipòsits d'aigua. A l'interior de la casa també es van trobar eines i una bossa amb 6,6 kg de cabdells.

Al lloc van localitzar quatre homes que van quedar detinguts com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, tràfic de drogues. Es calcula que les 2.253 plantes localitzades podrien arribar a generar uns 67 quilograms de marihuana, que sumats al sac de 6,6 kg de cabdells serien 73,6kg. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior el preu de venda al detall de la droga estaria valorada en 443.808 euros.

 Els detinguts van passar dissabte a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.