Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Organitzen una manifestació per protestar contra la inseguretat a Manresa

S'ha convocat pel dijous 5 d'octubre, a les 7 de la tarda, a la plaça de Crist Rei

Concentració contra la inseguretat ciutadana a Manresa l'any 2021 Gemma Camps

Un moviment veïnal ha organitzat una concentració per protestar contra la inseguretat a Manresa després de la baralla d'aquest dissabte al Passeig i de la bretolada a l'estació d'autobusos on es van trencar els vidres de sis vehicles. La manifestació està previst que es celebri el dijous 5 d'octubre al centre de Manresa i es preveu la participació de diferents entitats de Manresa.

Fonts de l'organització de la concentració expliquen a Regió7 que la idea va néixer de la preocupació compartida entre veïns de diferents zones de Manresa que consideren que la ciutat té un problema d'inseguretat. Asseguren que la idea de convocar una manifestació ve de temps enrere, però que s'ha accentuat amb els fets del passat cap de setmana. "Fa temps que ens queixem pels robatoris, per les baralles, pels vidres trencats... ja hem dit prou", explica una de les fonts de l'organització. De fet, el lema de la manifestació serà "Manresa diu prou!".

L'organització ja ha demanat a la Generalitat de Catalunya el permís corresponent per organitzar la concentració. Està previst que es celebri el dijous vinent, a les 7 de la tarda a la plaça de Crist Rei i que es traslladi fins a la plaça de l'Ajuntament, on es llegirà el manifest contra la violència. "Veiem que l'Ajuntament, la Policia Local i els Mossos no fan res per evitar aquesta situació, per això hem decidit convocar la manifestació", recorden. A més, afegeixen que la protesta no és en contra de cap col·lectiu concret, sinó per exigir accions per reduir la delinqüència Manresa i millorar-ne la seguretat.

Les mateixes fonts asseguren que la concentració vol evitar ser polititzada i que no hi ha hagut cap formació política en l'origen ni en la organització de la mateixa. Sí que expliquen que es preveu convidar a tots els grups polítics de l'Ajuntament de Manresa. Amb qui sí que es comptarà és amb diverses entitats de la ciutat que es puguin veure afectades per aquesta situació.

Compartir l'article

stats