Front Nacional de Catalunya ha confirmat la seva assistència en la manifestació d'aquest dijous convocada per un grup de ciutadans informal, entre els quals es troben veïns i comerciants de Manresa, amb l'objectiu de reclamar mesures contra la inseguretat i l'incivisme. En un comunicat, la formació es desmarca de qualsevol paper en l'organització de la manifestació i aclareix que solament hi dona suport i en confirma l'assistència del regidor Sergi Perramon i la secció local.

En l'escrit que han fet públic, el FNC celebra l'organització de la manifestació "després dels últims actes intolerables a la ciutat, però sense oblidar que la situació s'arrossega des de fa anys i que la baralla viral del Passeig és tan sols la gota que ha fet vessar un got cada dia més ple".

La formació nacionalista també trasllada en el comunicat la seva preocupació per "la criminalització que diferents sectors han fet d'una manifestació amb una proclama molt clara, la de fer una ciutat més segura i tranquil·la". Critiquen que "des de sectors de l'esquerra i l'extrema esquerra s'hagin organitzat i orquestrat diversos moviments per criminalitzar la manifestació, i als manresans legítimament preocupats per la inseguretat".

El president de la secció local del FNC, Bernat Bernabeu, apunta que "sembla que tan sols els interessi la mobilització de la societat civil i el teixit associatiu quan els hi pot anar bé, i que en canvi, quan no segueix la seva línia de pensament únic, s'intenti aturar per terra, mar i aire una manifestació legítima i normal". 

El regidor de la formació nacionalista a Manresa. Sergi Perramon, destaca que "som els responsables d'haver traslladat aquest missatge, el de la inseguretat, a la sala de plens. Fins que el FNC no ha parlat del neguit dels nostres conciutadans, ningú ho havia fet malgrat ser una realitat objectiva". D'altra banda, en una clara referència a Junts, afegeix en el comunicat: "i recordem que aquells qui s'abanderen del discurs de la inseguretat han estat a govern els últims dotze anys".