Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Els organitzadors de la manifestació contra la inseguretat a Manresa reivindiquen la seva independència de qualsevol formació política

La protesta d'aquest dijous compta amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns, Manresa Comerç i el Rotary Club Manresa

Vox i Front Nacional anuncien la seva assistència a la convocatòria per reclamar mesures contra la delinqüència i l'incivisme

Els agents, amb algunes de les persones identificades durant l'operatiu al Passeig de Manresa ARXIU/FRANCESC GALINDO

El grup de ciutadans que convoca la manifestació d'aquest dijous per protestar contra la inseguretat a Manresa reivindica la seva independència de qualsevol formació política i nega les connotacions racistes que se'ls atribueix en un manifest escrit per Càritas Manresa, Bages per a tothom i A l'Aguait, firmat per una cinquantena llarga d'entitats manresanes més. Els organitzadors afirmen a aquest diari que la protesta és contrària a moviments racistes i xenòfobs i es condemnarà qualsevol actitud racista en el transcurs de l'acte. De moment, la convocatòria ja compta amb el suport de la Federació d'Associacions de Veïns, Manresa Comerç, Rotary Club Manresa, així com partits polítics com Front Nacional de Catalunya i Vox.

La manifestació, que començarà a les 7 de la tarda a Crist Rei amb la previsió que es traslladi fins a la plaça Major per llegir un manifest, està oberta a tots els grups polítics de l'Ajuntament, però els organitzadors demanen en un comunicat fet públic ahir no polititzar una protesta que sorgeix "d'una preocupació compartida entre veïns, comerciants, restauradors, jubilats i professionals de diferents sectors sense pertinença a cap partit" que consideren que la ciutat té un problema de seguretat que s'ha vist agreujat arran de la baralla que va tenir lloc al Passeig de Manresa. Com a signants del permís de la Generalitat per celebrar la manifestació figuren, a títol personal, els manresans Enric Pintado i Bernat Ferré, amb qui aquest diari ha pogut parlar.

Sobre el contingut de la manifestació, Ferré destaca que se centrarà a reclamar mesures contra la inseguretat. De fet, Regió7 ha tingut accés a un dels primers esborranys del manifest que es llegirà durant la concentració, en el qual es posa de manifest que els fets ocorreguts al Passeig de Manresa "són una expressió més i no una anècdota aïllada de fins a quin punt s'està veient afectada la convivència". En aquest sentit, l'esborrany enumera algunes mesures com ara augmentar la presència i la visibilitat de les forces de seguretat al carrer, ampliar la xarxa de càmeres de videovigilància, millors programes i iniciatives per millorar la inclusió social i més transparència sobre la crisi d'inseguretat.

Sota el lema Manresa diu prou, la manifestació comptarà amb el suport de la Federació de l'Associació de Veïns de Manresa. El seu president, Toni Erro, destaca que el seu suport a la manifestació es va debatre internament i finalment es va aprovar en la junta executiva. Considera que hi ha un interès a polititzar una protesta que "en origen no té cap connotació racista en les seves reivindicacions". En la mateixa línia s'expressa el president de la Unió de Botiguers i Comerciants de Manresa, Antoni Daura, que explica que es van adherir a la proposta "conscients que Manresa necessita un cop de timó en la lluita contra l'incivisme" i lamenta que el caire polític "hagi enverinat una reivindicació que vol ser transversal".

Vox i Front Nacional donen suport a la protesta

Vox i Front Nacional de Catalunya han confirmat el seu suport i la seva assistència a la manifestació ciutadana d'aquest dijous per protestar contra la creixent inseguretat.

El regidor de la formació nacionalista a Manresa, Sergi Perramon, destaca que "som els responsables d'haver traslladat aquest missatge, el de la inseguretat, a la sala de plens. Fins que el FNC no ha parlat del neguit dels nostres conciutadans, ningú ho havia fet malgrat ser una realitat objectiva".

Per la seva banda, la portaveu de Vox a l'Ajuntament de Manresa, Inmaculada Cervilla, subratlla que "Manresa necessita mesures més efectives per acabar amb la inseguretat i l'incivisme dels nostres barris" i anuncia que demanarà "més esforç i suport a les forces de seguretat per aplicar amb més contundència la llei i l'ordenança de civisme".

Compartir l'article

stats