Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Un pres reincident de Lledoners torna a agredir un funcionari i provoca un intent d'incendi en una cel·la

El mateix intern que la setmana passada va ser responsable d'una agressió ha ocasionat una lesió a un treballador mentre intentava calar foc amb un encenedor i uns papers

Els sindicats reclamen més mesures contundents contra els aldarulls i més recursos per augmentar la seguretat dins dels centres penitenciaris

Entrada del Centre Penitenciari Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada ARXIU/OSCAR BAYONA

El mateix pres de la presó de Lledoners que la setmana passada va agredir dos funcionaris ha intentat provocar un incendi en una de les cel·les de la presó i ha tornat a agredir un funcionari, que ha requerit atenció mèdica per una lesió a la cama. Es tracta del segon incident greu que es produeix durant el mes de novembre al centre penitenciari de Lledoners, que tancarà l'any amb gairebé 2.000 incidents, segons dades que aporten els sindicats, el doble que l'any anterior.

Els fets es van produir aquest dimarts al voltant de les cinc de la matinada al Departament de Règim Tancat (DERT), on es trobava l'intern. Fonts de la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) a Lledoners expliquen a Regió7 que els funcionaris van observar com sortia fum de la cel·la on estava ubicat aquest. De seguida, van detectar que l'intern havia encès uns papers amb un encenedor amb l'objectiu de provocar un incendi. Els funcionaris van entrar a la cel·la per socórrer-lo i aquest es va abalançar contra ells amb la clara intenció d'agredir-los. Un va acabar amb una greu lesió a la cama i va haver de ser traslladat a la mútua.

Aquest incident s'ha produït menys d'una setmana després que els sindicats denunciessin una agressió al centre penitenciari provocada pel mateix pres, reincident i amb problemes de salut mental. Aleshores, dos funcionaris van resultar ferits i els treballadors van haver de bregar amb un intent de motí encoratjat pel mateix agressor.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris denuncia que l'intern ha provocat diversos incidents des del seu ingrés a Lledoners. En aquest sentit, lamenten que "la direcció del centre de Lledoners no hagi adoptat les mesures necessàries que se solen adoptar quan un mateix intern protagonitza, durant diversos mesos, greus aldarulls en un mateix centre penitenciari i que fins i tot arriba a un límit de violència com els protagonitzats aquestes dues darreres setmanes”.

Per al sindicat, “el principal motiu pel qual aquest intern ha tornat a actuar és la inoperància de la direcció de Lledoners". A això, a més, assenyalen que cal afegir-hi "la manca de recursos per fer front a la gran quantitat d'interns amb problemes de salut mental i al poc respecte que els interns tenen al col·lectiu de funcionaris de presons pel fet que no són agents de l'autoritat i que, per tant, una gran majoria d’aquestes agressions queden impunes”.

Compartir l'article

stats