Cas Obert - Regió7

Cas Obert - Regió7

Cinc anys de presó per a un conductor d'autobús de Gironella que va abusar de menors

El processat feia tocaments i es masturbava davant els infants que coneixia en els trajectes de bus escolar

Façana exterior de l'Audiència de Barcelona ARXIU/MIREIA ARSO

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a quatre anys i deu mesos de presó el veí de Gironella Jordi Noguera per un delicte continuat d'exhibicionisme, abús i agressió sexual. Els fets van tenir lloc durant els anys 2012 i 2013, quan el processat aprofitava els trajectes escolars que feia amb els autobusos de la seva empresa, Berga Bus, per guanyar-se la confiança dels infants i masturbar-se davant d'ells o fer-los tocaments. També se'l condemna per un cas d'assetjament sexual a una administrativa de 18 anys que va contractar per a la seva empresa.

El condemnat també era bomber del parc de Berga, tot i que en el moment dels fets no exercia perquè estava expedientat per haver conduït autocars de la seva companyia, Berga Bus, mentre estava de baixa. Noguera era el responsable de la línia de bus escolar que anava des de la Plana, passant per Cal Rosal i Ametlla de Casserres, fins a l'institut de Gironella. En aquests trajectes, es guanyava la confiança dels infants per, posteriorment, convidar-los a jugar a la nau de la seva empresa, on aprofitava per masturbar-se al seu davant o fer-los tocaments.

Pel que fa a l'assetjament a l'administrativa, una noia de 18 anys, els fets van passar entre l'agost i el novembre del 2013. Segons la Fiscalia, l'home va contractar la noia, però sense formalitzar cap contracte i només per a dies puntuals. L'acusat es va masturbar davant d'ella a les instal·lacions de la mateixa empresa, i una altra vegada la noia va anar a casa d'ell per tal de recollir un telèfon i de nou es va masturbar. Finalment, en un altre episodi, a les instal·lacions de l'empresa, l'home es va masturbar davant la jove i li va fer tocaments a la cuixa.

La investigació dels Mossos d'Esquadra sobre els presumptes abusos sexuals a menors es va activar arran de la denúncia de les famílies, que han hagut d'esperar gairebé deu anys fins que es faci efectiva la sentència sobre el cas. En un primer moment, el Jutjat d'Instrucció 1 de Berga el va deixar en llibertat i amb la prohibició d'acostar-se i comunicar-se amb les víctimes i va ser l'any 2020 que es va celebrar el judici a l'Audiència de Barcelona, però el procés s'ha endarrerit fins ara perquè l'acusat va presentar recurs al Tribunal Suprem.

Finalment, el Suprem ha desestimat el recus, de forma que se'l condemna a una pena de presó de gairebé cinc anys, així com a indemnitzar les víctimes d'abús i agressió sexual amb 20.000 euros. A banda, haurà de respectar una ordre d'allunyament amb les víctimes, durant un temps superior a 11 mesos a la pena de presó imposada.

Compartir l'article

stats