La Policia Nacional alerta de l'spoofing: la trucada que et deixarà el compte corrent buit

La moda de robar per telèfon continua pujant

Compte si et truquen del teu banc, potser no són ells

Compte amb les estafes de les trucades

Compte amb les estafes de les trucades / freepik

La tecnologia té moltes escletxes de seguretat, encara no cobertes. Tot i que, els bancs i altres aplicatius tenen diversos sistemes de verificació d'identitat per utilitzar la seva aplicació o targetes, també hi ha més delinqüents que saben com fer-ho per aconseguir treure't fins a l'últim euro. L'avanç de les noves tecnologies està fent que els delinqüents busquin alternatives per poder estafar-nos i robar-nos. Avui us portem l'spoofing, que torna a estar de moda, segons la Policia Nacional. T'ensenyem a identificar-la.

L'spoofing

Amb aquesta estafa poden aconseguir les teves dades personals més confidencials, arribant a buidar-te el compte corrent. Els delinqüents es fan passar per un dels gestors del teu banc i així obtenir les teves dades personals. 

Els estafadors et truquen i t'expliquen que hi ha moviments sospitosos en el teu compte i t'intenten convèncer perquè transfereixis els teus diners a altres comptes "segures".

Compte amb l'spoofing

Compte amb l'spoofing / freepik

La innovació de la tecnologia dels delinqüents

A més, per tal que sembli més verídic, els estafadors poden canviar el número de telèfon que apareix al teu mòbil o telèfon fix. I el número que apareixerà serà el del teu banc de confiança. D'aquesta manera aconseguir les teves dades i la transferència serà molt senzill.

Els consells del banc i la policia nacional

  • El teu banc mai et demanarà dades personals o bancàries per telèfon.
  • I si et demanen que els facilitis un codi que t'han enviat via SMS, també és una estafa.
@policia Si tu banco te pidiera trasferir todos tus ahorros 💰 a otra cuenta bancaria más segura… ¿lo harías? ✋🏼Cuidado ⚠️⚠️ Podría ser #spoofing #ciberseguridad #prevención #consejos #banco #dinero #moneychallenge #ahorros #cuidado #policia #estafa #aprendeentiktok ♬ Swear By It - Chris Alan Lee
  • Si tens dubtes i no ho veus clar, penja i truca o personat al teu banc directament. 
  • En cas que hagis detectat que és una estafa, apropa't a la policia i denuncia-ho.