Des d’aquest novembre, el Centre d'Atenció Primària de Piera (Anoia) funciona amb l'energia que generen 88 plaques solars fotovoltaiques d’autoconsum. Es converteix així en el prim centre d'atenció primària de l'ICS de tot Catalunya que funciona amb energia solar. Es preveu que d'aquí a dos anys s'hi sumin 250 CAP més. En el cas de Piera, permetrà un estalvi energètic de 5.651 euros a l'any i s'evitarà l'emissió de 17 tones de C02 a l'any. Aquesta instal·lació generarà 52.494 kWh any, si bé el consum actual del centre és de 272.042 kWh anuals. La inversió, feta per l’Institut Català de la Salut, s’amortitzarà al cap de 5 anys.

L'Institut Català de la Salut (ICS), des de les Àrees d’Infraestructures de la Catalunya Central i del Centre Corporatiu, assenyalen que aquest tipus d'instal·lacions contribueixen a "la seguretat i la garantia de subministrament, redueixen el consum de combustibles fòssils i la dependència energètica amb l’exterior". Alhora, aquesta instal·lació ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables, amb un cost inferior a altres mecanismes. També fan un pas cap a la descarbonització i a la millora de la qualitat de l’aire i comporta un estalvi energètic i econòmic.

El muntatge de les plaques a Piera s'ha fet en 15 dies. També inclou un sistema de monitoratge per recollir informació sobre la generació d'energia i poder així fer un seguiment econòmic dels estalvis, identificar millores en els hàbits de consum i controlar l’estat de funcionament i les possibles avaries.