El Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya ha licitat la redacció de dos projectes per a la millora de la C-55 al Bages i al Baix Llobregat, que corresponen a actuacions per afavorir la funcionalitat i la seguretat viària a aquest important eix de comunicació. Així, estan en licitació les redaccions dels projectes per a la construcció d’un tram 2+1 entre Manresa i Sant Joan de Vilatorrada i d’un enllaç a diferent nivell a Olesa de Montserrat.

Territori ha licitat la redacció del projecte que concretarà tècnicament les obres necessàries per a la transformació en carretera 2+1 d’un tram de la C-55 entre Manresa i Sant Joan de Vilatorrada. El tram que recull el projecte té una longitud de 2,2 quilòmetres, entre l’enllaç amb la C-25 a Manresa, i l’inici de l’enllaç del vial d’accés al centre penitenciari Lledoners a Sant Joan de Vilatorrada. La redacció del projecte es licita per un import de 155.000 euros i té un termini de 6 mesos. La transformació d’aquest tram de la C-55 en via 2+1 té una inversió prevista de 2,5 milions d’euros.

El model 2+1 consisteix a configurar tres carrils de circulació, on el carril central es va alternant en un sentit i en l’altre, per tal d’habilitar trams d’avançament segurs per als vehicles. A més, les carreteres 2+1 disposen d’una separació reforçada dels dos sentits de circulació. Aquesta actuació permet afavorir la seguretat viària, tot reduint el risc de xocs frontals, que és un dels tipus d’accidents que més víctimes mortals i greus causa a la xarxa viària de la Generalitat.

Enllaç a diferent nivell a Olesa de Montserrat

El Departament ha licitat també la redacció del projecte que concretarà les actuacions necessàries per a la construcció d’un enllaç a diferent nivell a la C-55 a Olesa de Montserrat. Aquests treballs de redacció es liciten per un import de 202.000 euros i un termini de sis mesos.

El projecte definirà les obres d’un nou enllaç que permetin eliminar els girs a esquerra existents que donen accés al polígon industrial de Can Vinyals a Olesa de Montserrat i millorar el pas sobre el ferrocarril de l’accés al nord d’aquesta població.

Així, es preveu la construcció de dues rotondes a banda i banda de la C-55 i un vial que travessi la línia d’FGC i que substituirà l’actual pas superior. Aquesta actuació de millora de la seguretat i de l’accessibilitat està valorada en 5,3 milions d’euros.