L'equilibri en boca, que sigui una ratafia agradabale, ni molt dolça ni molt seca, sense preodomini d'una herba concreta i que entri bé. Aquests són els trets principals que va tenir en compte ahir el jurat del concurs de ratafies de Berga, organitzat pel Casal Panxo en el marc de la Fira de la Xocolata i la Ratafia.

El guanyador d'aquesta edició és Arnau Borràs, de Berga. En edicions anteriors ja havia fet algun podi i enguany s'ha endut el primer premi amb una ratafia artesana que manté la recepta de la seva àvia.

El segon classificat d'enguany ha estat Denis Rojo, de Berga, que per primera vegada presentava la seva ratafia al concurs.

I el tercer premi l'ha guanyat Ferran Canudas, també de Berga. A més, ha coincidit que una altra ratafia de Canudas ha obtingut la menció especial del jurat.

El concurs de ratafies artesanes (que no es comercialitzin) d'ahir va comptar amb 66 participants, la xifra més alta dels tretze anys del certamen, amb un creixement progressiu. Al migdia es va fer la primera fase del concurs i se’n van triar tretze. I al vespre, es van escollir les guanyadores. A la nit, es va cloure la festa de ratafia amb un sopar ratafiaire solidari al Cinema Catalunya, i concert amb Pasqual i els desnatats al Casal Panxo.

Ajuntament de Berga Membres del jurat valorant les ratafies, ahir a Berga