La cinquena onada de la pandèmia manté Solsona i el Solsonès dins les zones amb pitjors indicadors. La setmana passada es van registrar 24 nous positius al Centre Sanitari, una xifra lleugerament superior a la de la setmana anterior. Aquest resultats coincideixen amb la represa de tests entre contactes estrets. Es van realitzar un total de 181 proves PCR i 24 TAR.

No obstant això, s’ha produït un notable increment de l’índex de risc de rebrot, que al Solsonès s’ha doblat fins als 519,49 punts, i a Solsona s’ha disparat un 222% fins a situar-se en els 728,97 punts. Així mateix, la taxa de reproducció és de 2,07 a Solsona, una dada que evidencia el creixement de l’epidèmia.

Campanya intensiva de vaccinació

El millor escut davant la cinquena onada és la vaccinació. Aquesta setmana, des d’avui, ja es pot tornar a demanar cita per vacunar-se al Centre Sanitari del Solsonès a través del web https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/. En aquests moments la comarca té el 61,07% de la població amb la pauta completa i el 65,82% amb la primera dosi, i es preveu programar la setmana vinent una campanya intensiva de vaccinació. Les properes hores se’n donaran més detalls.