En la seva tercera edició, el Barri de les Lletres i la Música de Solsona vol demostrar les possibilitats que permet l’aliança de la cultura, el comerç de proximitat i, per primera vegada, els productes locals. Aquest programa, que es desplegarà durant la primera quinzena d’agost, incorpora, com a principal novetat, maridatges d’obres literàries i productes locals en set rutes d’establiments.

Entre el 2 i el 13 d’agost, onze solsonins vinculats al sector cultural i botiguers faran d’ambaixadors literaris en el marc de set rutes d’establiments on es faran tastos de productes locals. Aquesta és una de les novetats de la tercera edició del Barri de les Lletres i la Música de Solsona, que també programa deu concerts i recitals gratuïts al carrer d’artistes del Solsonès.

Amb aquesta iniciativa es vol dinamitzar l’ambient al carrer i en botigues i establiments de restauració, bo i casant la cultura amb el comerç i la producció local. Enguany n’assumeixen l’organització l’Agència de Desenvolupament Local i l’Ajuntament amb la col·laboració de la Unió de Botiguers i Comerciants, Empresaris per al Solsonès i la Biblioteca Carles Morató.

Per fomentar la lectura des del comerç de proximitat, es programen set rutes per tres o quatre establiments cadascuna, on els ambaixadors literaris llegiran fragments de llibres que recomanen mentre es fan tastets. Seran Uriol Gilibets, Alba Mascarella, Laia Espasa, Laura Juàrez i Rosa Vilanova, Júlia Garcia, Anna Terricabras, Marta Vila, Ramon Segués i Noemí Vilaseca. Així mateix, una dotzena de botigues més proposaran obres literàries que tindran exposades a l’aparador.

Els concerts a la fresca amb artistes locals són un ingredient imprescindible del Barri de les Lletres i la Música. En aquesta edició hi actuaran Irene Augé, Gerard Enrique i Marc Jiménez, Júlia Xandri, Ametller Tofoner i Pinegre Funicular, The Velcros, Joana Torelló i Bruno Santaeulària, Laura Juanco i Nerea Arriola, Iaia-Kumb, Miquel Riu i La Quinta Acústics.

Plantes de regal en el marc de Viles Florides

A banda d’això, i en el marc de Viles Florides, una altra novetat d’enguany és que els establiments participants regalaran plantes. Tothom que assisteixi als concerts rebrà un tiquet que podrà bescanviar per una planta a les botigues adherides.

I com en l’edició anterior, aquest agost tornarà a sortir al carrer la figura del pregoner, amb la col·laboració de Jordi Montanyà, que cada dia d’activitats al matí anunciarà les convocatòries per places i carrers. El programa i altres detalls de la iniciativa es podran consultar al perfil d’Instagram @elbarrideleslletresilamusica.