Esquí de muntanya/Mundials

La cerdana Laia Sellés suma la segona medalla als mundials de Boí Taüll

L'esquiadora del Cerdanya Skimo Team guanya la plata en la cursa vertical de la categoria sub-18 i la seva companya Marta Garcia és sisena en sèniors

Laia Sellés ha cedit al final, però s'ha endut una valuosa plata

Laia Sellés ha cedit al final, però s'ha endut una valuosa plata / FEEC

Jordi Agut

Jordi Agut

La jove esquiadora del Cerdanya Skimo Team Laia Sellés s'està convertint en una de les protagonistes del Campionat del Món que es disputa aquests dies a Boí Taüll. Sellés, que ja havia guanyat la cursa esprint de dimarts, s'ha endut aquest dimecres la medalla de plata en la modalitat de cursa vertical, en una jornada en què s'ha convertit en l'únic podi de la delegació estatal a l'Alta Ribagorça.

De fet, Sellés hauria pogut guanyar, ja que marcava ritme de rècord en l'ascensió al Cap de Roies, però no ha pogut resistir el gran atac de la sorprenent xinesa Yuzhen Cidan, que li ha tret 59 segons de diferència. El tercer lloc ha estat per a una altra representant de l'equip estatal, la granadina Alba Fernández Campos, dissetena el dia anterior. En la mateixa categoria, Erola Rocías, de l'Associació Esportiva Moutain Runners del Berguedà, ha quedat justament en aquest lloc, el 17è.

L'altra protagonista del dia ha estat la companya de Sellès en el conjunt cerdà, Marta Garcia, en la categoria absoluta. Ha acabat en una sensacional sisena posició, a 2.10 de la guanyadora de la prova, la francesa Axelle Gachet-Molleret, que ha entrat amb un temps de 26 minuts i 22 segons.

En la mateixa prova sènior, Pere Rullan, del CE La Molina, ha estat 25è en la cursa masculina. Els dos medallistes del dia anterior en esprint del Mountain Runners, Maria Costa i Ot Ferrer, han estat lluny del podi en aquesta ocasió. Costa ha estat vuitena en la categoria sub-23, trentena en la general, a 4 minuts de la guanyadora, la italiana Katia Mascherona. Per la seva banda, Ferrer s'ha classificat 32è en l'absoluta i catorzè en la sub-23, a 2.37 del vencedor, el gal Ansèlme Damevin. L'ha avançat Albert Pérez, del Cerdanya Skimo, 28è en la general i 11è sub-23.

De la resta de representació del dia, pel que fa als Mountain Runners en la categoria sub-20, Ares Torra ha estat 14a, Berta Guitart, 16a, Tomeu Comellas, 17è i Enric Baños, 21è. Dijous serà el dia de la cursa per equips.