Un grup d’ecologistes de la plataforma Just Stop Oil (el mateix grup que fa unes setmanes va llançar una sopa de tomàquet a un quadre de Van Gogh) protagonitza un nou gest de protesta. Aquest dilluns, dos activistes han irromput al Museu Madame Tussauds de Londres i han llançat un pastís de xocolata a una estàtua de cera del rei Carles III del Regne Unit. Amb aquest gest, els manifestants han demanat al govern britànic que aturi les noves llicències per a l’explotació de petroli i gas: els combustibles fòssils que estan impulsant l’avenç de la crisi climàtica.

Quan només falten unes setmanes per a l’arrencada de la cimera del clima de Sharm al-Sheikh, els grups ecologistes estan redoblant les seves protestes. Aquest diumenge, uns activistes van llançar puré de patates a una obra de Monet. Fa una setmana, uns ecologistes van llançar una llauna de sopa de tomàquet contra ‘Els gira-sols’ de Van Gogh. Abans, dues persones s’havien enganxat les mans en un quadre de Picasso exposat a Melbourne i una dona va llançar una coca davant la ‘Mona Lisa’ de Da Vinci exposada al Louvre. 

«Què val més, l’art o la vida?». Val més que el menjar? Val més que la justícia? Què ens preocupa més, la protecció d’una pintura o la protecció del nostre planeta i de la gent?», destaquen els activistes que han protagonitzat aquestes accions en senyal de protesta contra la inacció climàtica.