EL VI | Conciso 2021 Branco

Conciso 2021 Branco

Conciso 2021 Branco / R7

Pili García

Pili García

Niepoort és un referent ineludible dels vins de Portugal, és especialment conegut pels seus vins d’Oporto, per la seva rellevància, especialment pels oportos en anyades excepcionals. El seu nivell és dels més alts possibles. Des de fa nos també elabora grans vins blanc i negres dels més interessants de la regió del Douro.

D’origen holandès i estructura familiar, Niepoort compte avui amb la quinta generació al davant de l’empresa.

Dirk van der Niepoort estar al càrrec del celler en l’actualitat. Amant d’una filosofia molt tradicionalista i de poca intervenció, viticultura quasi orgànica, compta d’un patrimoni de vinya molt vella amb rendiments baixos. Els resultats són uns vins d’Oporto que encara que són molt accessibles amaguen un taní madur i llaminer que aporten caràcter. Conciso 2021 és un blanc fresc i elegant de la regió de Dâo que mostra tot el seu potencial d’un sòl de granit.

El raïm procedeix de la Quinta de Lomba que compten amb vinyes excepcionalment velles, alguns ceps de quasi un segle de antiguitat. Les varietats de raïm són les Bical, Encruzado, i la Malvasia fruit d’una anyada molt extraordinària del 2021. Manté una criança en barriques de roure velles de 500 litres.

És un vi d’aroma fi i envolvent, harmoniós amb notes de fruita blanca, herbes aromàtiques, flors, mel, molt discret en notes de fruits secs i fumats de la barrica. Complexa, és un blanc que es descobreix a la copa, sempre amb mineralitat i frescor. En boca té un bon volum, lleugerament untuós, recolzat per una bona acidesa que li atorga un bon equilibri. Final de boca llarg, molt profund i amb lleugeres notes de barrica.

DO: Daö Douro

Preu: de 25 a 28 euros

TEMES