EL VI | Pere Ventura Vintage 2016

Pere Ventura Vintage 2016

Pere Ventura Vintage 2016 / ARXIU PARTICULAR

Pili García

Pili García

El cava Pere Ventura Vintage 2016 amb una puntuació de 95 punts sobre 100, ha sigut guardonat amb la medalla d’or en el concurs Decanter World Wine Awards, una de les competicions més prestigioses i influents del món del vi.

Les caves Pere Ventura van néixer l’any 1992 a Sant Sadurní d’Anoia sota la denominació d’origen Cava. És una de les empreses més selectes del sector, sinònim d’elegància, estil i exclusivitat. Pere Ventura és un destacat empresari i exemple d’un home fet a si mateix. Prové d’una família de tradició vinícola i ha dedicat tota la seva vida a crear les seves empreses i a adquirir i fer valdre els seus dominis vinícoles.

El Cava Vintage Brut es presenta com una creació de sublim elegància, un cava de llarga criança que descansa 43 mesos en rima i només s’elabora en anyades en què el raïm és d’excel·lent qualitat organolèptica i sanitària amb la voluntat explicita que expressi la identitat del terrer. Un cava d’autor compost pels raïms de la varietat xarel·lo que li aporta cos i estructura i un chardonnay amb qualitats afruitades i florals.

El resulta és un cava d’una finor harmònica i subtil que sedueix per la seva expressivitat dels seus aromes i tacte cremós. De color groc pàl·lid presenta aromes de flors i fruita d’os, préssecs i albercocs, poma al forn, brioix i torrats. En boca és una delícia cremosa, complexa i molt gustosa de llarg recorregut. Un autèntic plaer.