24 de novembre de 2018
24.11.2018

El 66% de gent gran diu que l'activitat sexual es manté

Segons un estudi, una de cada tres persones de més de 65 anys ha practicat sexe en el darrer mes, els homes més que les dones

22.11.2018 | 13:37
Una parella gran en actitud afectiva

El 65,9% de persones grans asseguren que la sexualitat no desapareix amb l'edat i una de cada tres persones més grans de 65 anys d'edat ha practicat sexe en el darrer mes, segons xifres facilitades per l'Associació SIENA, que treballa per a l'envelliment actiu.

Contràriament al que molts poden pensar, la sexualitat en la vellesa no deixa d'existir. Així ho asseguren el 65,9% de les persones grans, mentre el 26,7% creu que és quelcom que amb l'edat s'acaba abandonant. En el cas dels homes, la freqüència és més elevada: un de cada dos homes ha tingut sexe en el darrer mes, mentre que en les dones és només una de cada quatre.

Practicar sexe comporta certs beneficis com la reducció del dolor, la disminució de la pressió i de les possibilitats de tenir un atac de cor, així com el reforç del sistema immunitari i la reducció de la incontinència i de l'insomni. A banda de l'impacte psicològic que té –redueix l'estrès, augmenta l'autoestima i millora la relació de la parella–, els experts també apunten que ajuda a augmentar les capacitats cognitives de la gent gran, especialment les capacitats vinculades amb la memòria.

El sexe i l'afectivitat en la tercera edat va ser un eix temàtic de la darrera edició de FiraGran, el saló dedicat a la gent gran. L'edició del 2019 es farà del 12 al 15 de juny a les Drassanes Reials de Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook