24 de novembre de 2018
24.11.2018

La Creu Roja i la Diputació de Barcelona promouen el voluntariat amb la gent gran

#GransLovers és el lema de la campanya que pretén combatre la solitud no volguda i millorar la qualitat de vida

24.11.2018 | 04:45
Voluntaris de la Creu Roja fent un acompanyament a persones grans
Creu Roja ha atès, des de principi d'aquest any,  unes 4.500  persones grans a la província de Barcelona amb el suport de prop de 1.800 voluntaris. El voluntariat és clau. Per això ha arrencat la quarta edició de la campanya #GransLovers de captació de voluntariat per a gent gran, impulsada conjuntament per la Creu Roja i la Diputació de Barcelona. Estarà activa fins al 22 de desembre i tindrà el suport de les assemblees locals. 
 
La intenció és donar a conèixer el paper essencial que juguen els voluntaris i fer una crida a la societat, perquè es necessiten unes 2.000 persones més per cobrir totes les necessitats dels programes d'atenció a gent gran.
 
La Creu Roja fa temps que treballa amb aquest col·lectiu amb diversos projectes d'envelliment actiu, i des de començament d'any ja ha atès 4.438 persones a tota la demarcació de Barcelona. Han estat 1.757 les persones voluntàries que durant el 2018 han fet possible aquests projectes. Persones voluntàries que promouen l'envelliment actiu, que ajuden a prevenir situacions de risc, i que són essencials per combatre la solitud no volguda, per afavorir la participació de les persones grans en espais comunitaris, i per donar suport a les llars. 
 

En el dia a dia

Un dels objectius principals és contribuir a la independència i l'autonomia de les persones grans en el seu dia a dia, a més de promoure hàbits saludables. Aquests són aspectes fonamentals per a un envelliment satisfactori i participatiu.

També es vol mostrar la importància de combatre la solitud no volguda relacionada amb la manca de contacte i vincles amb altres persones. Per aconseguir-ho és important reforçar les xarxes de suport d'aquestes persones que es troben soles i que no volen estar-hi. En aquest sentit, la relació entre el voluntari i la persona atesa contribueix a fomentar la vida social i a crear un espai d'intercanvi. Aporta experiències compartides i ajuda en les qüestions més bàsiques del dia a dia. 
 
Per això la Creu Roja i la Diputació de Barcelona promouen aquesta campanya, amb l'objectiu d'apoderar les persones grans perquè siguin capaces de confiar en elles mateixes i millorar la seva qualitat de vida. 

Totes aquestes accions s'emmarquen en el conveni de col·laboració signat per la Creu Roja i la Diputació de Barcelona. 
Compartir a Twitter
Compartir a Facebook