Amb vocació de servei a les persones grans. Aquest és l’objectiu de Sant Francesc d’Assís SL en un entorn privilegiat del cor de Catalunya.

Mitjançant els seus equipaments moderns, segurs, alegres i confortables i el pla individualitzat d’atenció integral ofereix als seus clients tota una plataforma de serveis perquè les persones grans puguin gaudir de la millor qualitat de vida preservant la seva intimitat i vetllant per la seva autonomia. L’atenció als seus clients es basa en el tracte respectuós i humà, amb independència del seu nivell d’autonomia funcional o de la seva capacitat cognitiva. És un centre obert i flexible, d’ambient familiar, on se sentirà segur, respectat i estimat i també podrà gaudir de l’accés als serveis de la comunitat.

La residència Sant Francesc es troba situada a Santpedor i està construïda sobre un turó pròxim a l’ermita de Sant Francesc, des d’on es gaudeix del magnífic paisatge de Montserrat, del Pla de Bages i les muntanyes prepirinques.

Tot l’edifici està envoltat d’una hectàrea de zona verda amb un jardí dissenyat sense cap barrera arquitectònica perquè els seus residents hi puguin accedir lliurament.

L’equip interdisciplinari està especialitzat en geriatria i gerontologia per oferir una atenció professional i humana als seus clients que són l’eix vertebral del seu model assistencial. L’element bàsic de funcionament és l’elaboració, execució i seguiment del pla individual d’atenció integral, fruit dels consens entre els professionals, residents i famílies. Els procediments assistencials se sostenen en una estructura ètica basada en la dignitat i en el principi d’autonomia.

Instal·lacions i serveis

La magnitud de l’edifici de la residència Sant Francesc permet moure’s àmpliament per les seves dependències dins d’uns espais lluminosos, confortables i segurs. Totes les habitacions són exteriors, àmplies i acollidores i disposen de terrassa individual, bany adaptat, telèfon, caixa de seguretat i instal·lació per TV.

El centre disposa de tots els serveis hotelers: la recepció, la neteja, la bugaderia i la cuina d’elaboració pròpia amb menús casolans i dietes personalitzades.

Dins de les zones comunitàries de l’edifici, totes climatitzades, s’hi desenvolupen els serveis i activitats del centre: consultori mèdic i d’infermeria, fisioteràpia i rehabilitació, sala de teràpia ocupacional i de dinamització sociocultural, l’atenció psicològica, el treball social, l’atenció a les activitats de la vida diària, el menjador i sala d’estar-biblioteca, l’oratori, la perruqueria i la podologia. El residents disposen d’ordinador amb connexió a internet.

Activitats

Del matí al vespre, a la residència Sant Francesc tenen lloc diferents activitats a les quals es pot assistir lliurement. El dia comença amb activitat física i la teràpia ocupacional i a la tarda es pot gaudir d’un ventall de tallers socioculturals, lúdics i recreatius així com la celebració de les festes tradicionals i la participació en diverses sortides programades.

També s’organitzen activitats pensades perquè els familiars i amics hi puguin assistir. Amb el programa d’activitats es pretén oferir un espai per potenciar les capacitats d’iniciativa, la participació activa, el sentiment d’utilitat, la interrelació personal, la socialització i l’esbarjo.

Unitat d’Alzheimer

És una unitat funcional d’atenció a les persones amb la malaltia d’Alzheimer o altres tipus de demències que està supervisada constantment per professionals especialitzats. Està ubicada a la planta baixa de l’edifici per facilitar els desplaçaments i oferir un espai segur. Consta de menjador propi, sala d’estar i d’activitats així com de serveis assistits.

L’espai físic i ambiental està adaptat a les discapacitats inherents a la malaltia, s’evita la desorientació, s’estimula el sentiment de seguretat i es prevenen les reaccions anòmales.

Al mateix temps, es porta a terme el programa de psicoestimulació integral 24 hores, basat en el model d’atenció gerontològica centrada en la persona i consta de tallers de psicoestimulació, funcionals, psicomotrius, el passeig assistit, les activitats lúdiques i culturals, que pretén promoure l’autonomia del resident, endarrerir el procés de deteriorament, prevenir i/o pal·liar les alteracions de l’estat d’ànim i afavorir la relació amb l’entorn social.