«Les persones grans que viuen a les residències s'hi han de sentir com a casa. Són a casa seva». Els professionals de la geriatria ho tenen clar. Aquesta és la premissa amb què treballen les residències de la Catalunya Central, que ofereixen un ampli ventall de serveis i activitats perquè les persones grans se sentin acompanyades i passin les hores gaudint de la vida. Els centres aposten per un envelliment actiu i saludable.

Totes les residències i centres de dia tenen una programació diària d'activitats per a tots els gustos i adaptades a les necessitats dels seus residents. Amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones grans, s'aposta per l'activitat física amb exercicis personalitzats, divertits i interactius. Es fan treballs i teràpies per estimular les seves capacitats i habilitats cognitives. I es duen a terme tallers i propostes lúdiques que potencien la coordinació i la relació entre els avis. Cal destacar també les sortides a l'exterior, ja que el contacte amb la natura estimula els sentits, millora les accions motores, la tolerància al treball i l'autonomia personal. Permeten compartir un ambient de cooperació i diversió.

En conjunt, les activitats que es fan a les residències contribueixen a les relacions humanes, que són un pilar essencial de la convivència. Les persones grans que hi viuen creen uns vincles emocionals, afectius i de confiança.