Tot i que sol utilitzar els peus per fer meravelles amb la pilota, el futbolista David Beckham els ha donat ara un ús nou i artístic: plasmar la seva petjada en un quadre que s'ha subhastat a Doha per mig milió de dòlars (uns 333.330 euros). El quadre, obra del pintor angloindi Sacha Jafri, es va vendre al millor postor divendres a la nit a la gala benèfica dels premis Líders del segle XXI, que es va celebrar en un hotel de la capital qatariana, segons van informar ahir els organitzadors.

El quadre, titulat David Beckham: una celebració, conté les petjades dels peus i la firma de l'estrella del futbol anglès. La pintura, l'única en el món que ha disposat d'aquesta original col·laboració del famós esportista, celebra els èxits de Beckham dins i fora dels camps de futbol.

Jafri, que viu a Londres, va fer amistat amb el futbolista -que juga a l'equip nord-americà LA Galaxy- arran d'un quadre amb finalitats solidàries que li va encarregar fa uns quants anys el centrecampista per a la seva acadèmia de futbol. De fet, el pintor angloindi, que s'ha guanyat l'estima de celebritats com la cantant Madonna o l'actor George Clooney, ha assessorat Beckham, que vol convertir-se en col·leccionista d'art.

Els premis van reconèixer l'actor Ben Kingsley, les tennistes Venus i Serena Williams i Danny Boyle, director de la pel·lícula Slumdog millionaire.