Buscar tresors que s'amaguen en algun lloc del planeta. El Geocaching, una espècie de joc de pistes mundial que es desenvolupa amb l'ajuda d'un GPS, ja és tota una realitat al Bages, on hi ha més de 200 rutes registrades. Un dels últims a apuntar-se a la moda ha estat l'Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, que ha elaborat un multicatxé (joc de pistes amb coordenades per localitzar el tresor) que permet descobrir llocs emblemàtics del municipi.

Al web www.geocaching.com es poden descarregar totes les rutes. Seguint l'exemple de Sant Fruitós, el joc cita l'usuari al Bosquet a través d'unes coordenades. Un cop allà, el jugador ha de resoldre un primer enigma: quants llibres té l'estàtua de la noia (la xifra serà igual a A). La segona parada és el Cobert del Batre, on l'usuari ha de comptar els peus que té la instal·lació (la xifra serà igual a B) i així successivament fins a arribar a la lletra E. Amb totes les xifres, el jugador ja pot canviar les lletres de l'equació pels números i descobrir la coordenada final, és a dir, la que ha de portar l'usuari fins al tresor.

El màxim al·licient del Geocaching és més el fet de descobrir el lloc, i completar així el joc, que no pas el tresor en si, que acostuma a ser una capsa hermètica amb objectes de poc valor (si l'usuari n'agafa un n'ha de deixar un altre a canvi) i un llibre per deixar constància que s'ha passat la prova.