Els alumnes de l'escola Cal Soler, de Sant Vicenç de Castellet, van celebrar diumenge passat el seu batizado (paraula que significa bateig en portuguès), després de seguir l'aprenentage de la capo-eira durant un any. La disciplina brasilera és una combinació de les arts marcials i la dansa i, al llarg dels últims anys, el nombre de persones que la practiquen ha crescut de manera exponencial a tot el Catalunya.

A l'escola Cal Soler de Sant Vicenç, la roda de capoeira va servir com a trobada dels nous practicants, ja que hi van assistir mestres i capoeiristes d'altres indrets. Així, l'activitat es va allargar durant tot el matí i va finalitzar amb la troca de cordas, la imposició de les cordes de colors que defineixen el nivell de cada participant. Després d'un àpat col·lectiu, la trobada es va cloure amb l'actuació del grup Yorubahia, que es va encarregar d'animar el personal amb els ritmes brasilers.

El batizado marca el moment de l'ingrés del practicant de capoeira al món d'aquest art. És una data important per als seus practicants, ja que és el dia en el qual són presentats i poden ensenyar als altres l'habilitat i la tècnica que han adquirit en els entrenaments al llarg de l'aprenentatge d'aquesta disciplina.