Els arqueòlegs búlgars s'han unit definitivament a l'actual moda dels vampirs amb l'anunci del descobriment d'una nova tomba en què el seu ocupant va rebre un tractament especial per evitar que tornés d'entre els morts.

Així ho ha anunciat a la ràdio estatal BNR, l'arqueòleg Nikolai Ovcharov, el grup científic va localitzar el cap de setmana en una església a Veliko Tarnovo un cadàver que havia estat enterrat amb una bosseta amb 30 monedes de plata "amb les quals pagar el transport al més enllà".

"Tenia també les extremitats lligades, perquè no escapés de la tomba", va explicar Ovcharov, que va recordar que aquests tractaments, o el de clavar un ferro al pit, s'usaven en aquesta regió a l'edat mitjana perquè el mort no tornés al món dels vius.

L'expert va aclarir que aquests ritus no es practicaven perquè el mort hagués estat malvat en vida, sinó per evitar el risc que es tranformés en vampir.

D'altra banda, el director del Museu Nacional d'Història, Bozhidar Dimitrov, va anunciar ahir que el vampir trobat el 5 de juny a Sozopol, a la vora del mar Negre, serà exposat a Sofia.