Els responsables del submarí Ictineu 3 -primer submergible científic tripulat de Catalunya i l'Estat- han presentat al congrés internacional Underwater Intervention 2013, celebrat a Nova Orleans (EUA), les seves bateries d'ió liti polímer desenvolupades durant els últims 5 anys i que són les primeres d'aquest tipus en tot el món certificades i tolerants a la pressió. Aquestes bateries són compactes, funcionen sota l'aigua fins a altes profunditats i s'han convertit en les primeres a oferir una gran capacitat energètica (més de 10 KW/h) en aquest context.

La presentació internacional en primícia ha tingut un gran èxit entre els assistents experts en tecnologia submarina. En concret, l'audiència de Nova Orleans ha elogiat la quantitat i qualitat de tests que s'han realitzat per verificar la viabilitat i seguretat de les bateries, l'anàlisi de riscos i el procediment en el seu disseny. D'aquesta manera, l'empresa catalana Ictineu Submarins ha estat la primera a escala mundial a tenir un producte acabat d'aquestes característiques, comercialitzable, fiable, segur i certificat per a submarins tripulats, que també es pot aplicar a altres tipus de vehicles i plataformes submarines.

En el transcurs del congrés internacional, tant les bateries com el mateix submarí Ictineu 3 han aixecat moltes expectatives i interès per part de tots els participants, amb possibilitats de negoci a escala internacional. En aquest sentit, algunes empreses i institucions ja s'han interessat pel sistema de bateries desenvolupat per Ictineu Submarins per aplicar-lo a altres vehicles.

L'equip de l'Ictineu 3 també ha rebut elogis tant pel seu disseny com per les seves funcionalitats, prestacions i qualitat en la construcció. De fet, el disseny català ha estat considerat com el submarí "més bonic i elegant" de la fira. En especial, l'equip i l'enginyer en cap del James Cameron s'han interessat molt pel disseny i construcció de l'Ictineu 3, i han afirmat que "és un projecte excel·lent" i que "a James Cameron li agradaria molt".