06 de abril de 2013
06.04.2013

Brussel·les investiga si carn de gos espanyola ha anat a mandonguilles holandeses

Un diari holandès va aixecar la llebre de la sospita i la Comissió Europea ha demanat al govern espanyol que en doni informació detallada

06.04.2013 | 00:00
La carn hauria anat a pinso animal i potser a mandonguilles

La Comissió Europea (CE) demanarà informació detallada a l'estat espanyol sobre la possible aparició de carn de gos i gat en productes carnis, entre els quals mandonguilles, realitzats als Països Baixos que haurien estat fets amb carn originària d'Espanya. La informació ha estat publicada pel diari holandès Telegraaf i de moment només es tracta d'"especulacions", segons ha valorat el portaveu comunitari de Salut i Consum, Frédéric Vincent, en roda de premsa. Tot i que les autoritats europees no han registrat cap denúncia al respecte, Vincent ha explicat que la CE escriurà una carta a "les autoritats sanitàries espanyoles responsables" per aclarir els fets.
"Hem vist articles de premsa sobre el tema als Països Baixos amb la possibilitat que la carn seria, i subratllo el condicional seria, procedent d'Espanya", ha remarcat Vincent. El Telegraaf ha denunciat un possible frau segons el qual s'hauria processat carn de gos i de gat per als pinsos de consum animal. Segons el rotatiu, no es descarta que la carn i els ossos també es barregin per produir productes de consum humà com les mandonguilles. El diari assegura que la Guàrdia Civil investiga des de fa mesos el sacrifici clandestí de gossos domèstics i que les autoritats ambientals segueixen la pista d'un grup d'empreses sospitoses a Galícia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit