El tercer Sopar de les Cuineres del Bages, que es va fer a Món Sant Benet aquest cap de setmana, va ser l'escenari de la presentació del llibre editat pel col.lectiu, que es publica sense afany de lucre i que té com a objectiu preservar els valors de la cuina tradicional. L'entitat té els seus orígens a l'escola de cuina El Lleure de Manresa. Està integrada per un grup de dones aficionades a la cuina, i va ser fundada i presentada en societat el desembre del 2009.

Tal com expliquen des de la mateixa entitat, "durant més de 25 anys, hem estat un punt de difusió de la cuina de cassola, en el sentit que potencia i posa en valor els sabors, les aromes i la manera de fer de la cuina tradicional catalana".

El llibre va ser presentat per Jordi Vilaseca, director pedagògic de Joviat, i pel director de la revista Cuines, Josep Sucarrats.

L'acte, amb gran èxit d'assistència, es va celebrar a Món Sant Benet amb la presència del delegat del Govern, Juli Gendrau, l'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i l'alcalde de Sant Fruitós de Bages, Joan Carles Batanés.