La nau espacial de càrrega russa Progress M-19M, posada ahir en òrbita des de Baikonur (Kazakhstan), no va aconseguir desplegar totalment una de les seves antenes d'aproximació, va informar el Centre de Control de Vols Espacials (CCVE) de Rússia.

"Efectivament, una de les antenes que garanteixen l'aproximació a l'Estació Espacial Internacional (EEI) no es va desplegar", va dir un portaveu del CCVE citat per l'agència Interfax.

Va afegir que els especialistes russos examinaran la posició de l'antena quan la nau es trobi a la zona de responsabilitat de les estacions de seguiment del CCVE.

"Ja hi va haver casos com aquest. Ningú no està excessivament preocupat", va dir el portaveu, que ha precisat que durant les properes voltes que doni la nau de càrrega a la Terra els tècnics intentaran esmenar el desperfecte.

La nau, que porta 2,5 tones de càrrega en els seus cellers, ha d'acoblar-se a la plataforma orbital aquest divendres.

"Si fins i tot no es desplega l'antena, podrem acostar-nos (a l'EEI) a una distància de 200 metres i, un cop en aquesta zona, acoblarem el vaixell de càrrega en règim automàtic", va dir el president de la fabricant de naus espacials russes Energuia, Vitali Lapota.

Una altra font del CCVE va indicar a Interfax que el problema registrat en el Progress M-19M no és "gens extraordinari" i que "hi ha temps per solucionar-lo". La nau russa transporta a l'EEI aigua, oxigen, aliments i combustible, a més d'equips per als experiments que realitzen els inquilins de la plataforma orbital.