Els prínceps Guillem-Alexandre i Màxima d'Holanda han reconegut que ja estan en "el veritable compte enrere" cap al 30 d'abril, en què es produirà l'abdicació de la reina Beatriu i ells assumiran la corona dels Països Baixos.

"Aquest és un moment molt especial. El veritable compte enrere ha començat", va dir ahir el príncep d'Orange durant la inauguració a Enschede (est del país) dels Jocs del Rei, un esdeveniment esportiu que cada any se celebra a les escoles holandeses.

Els futurs monarques d'Holanda van posar en marxa els Jocs del Rei amb un toc de xiulet simultani, després d'haver participat en un esmorzar amb els escolars d'Enschende. Aquest ha estat un dels últims actes previstos a l'agenda dels prínceps holandesos abans que comencin les activitats oficials de l'abdicació el 30 d'abril de la reina Beatriu al seu fill primogènit, que regnarà com Guillem-Alexandre I. Però abans d'això, Guillem-Alexandre celebrarà avui el seu aniversari en la intimitat, un esdeveniment que a partir del 2014 serà públic ja que als Països Baixos el dia de l'aniversari del monarca s'anomena Dia del Rei i se celebra en públic. Aquest serà l'últim any en què se celebri el Dia de la Reina, el 30 d'abril, data de l'aniversari i de l'abdicació de Beatriu d'Holanda. Des que va anunciar la decisió d'abdicar, el 28 de gener, la ciutat d'Amsterdam prepara la cerimònia en què Guillem-Alexandre es convertirà en el primer rei home del país en els últims 123 anys.