Benvingut i Agustí Aligué van recollir dijous al vespre el premi al Restaurant de l'Any per a l'establiment que regenten, Restaurant Aligué, a Manresa. El reconeixement els va arribar de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia, en l'acte dels Premis Nacionals que es va celebrar al Palau de la Generalitat i que va presidir la vicepresidenta Joana Ortega.

Els germans Aligué van encapçalar una llista de premiats com Víctor Quintilla (del restaurant La Lluerna), que va rebre el de Cuiner Jove; José Maria Parrado (bar Cañete), que amb les seves tapes es va fer mereixedor del premi a la cuina de l'Emprenedor: i el premi especial de l'Acadèmia que va ser per a Juli Soler (de l'antic Bulli). També es va atorgar un premi a títol pòstum a Pau Albornà i el premi com a millor professional a Jaume Tàpies, de l'hotel El Castell, a la Seu d'Urgell, i president del club Relais & Chateaux.

El reconeixement al restaurant bagenc arriba en un moment de plenitud de la cuina catalana. El reconeixement al restaurant El Celler de Can Roca com a millor del món ha tornat a situar el món de la cuina catalana al punt de mira mundial, seguint la petjada del Bulli de Ferran Adrià El mateix cuiner Joan Roca va tenir un reconeixement per aquest fet. El sopar que va seguir l'acte de lliurament de premis es va servir al Palau Centelles i va tenir gust bagenc, amb cuiners com Jordi Cruz i Nandu Jubany.