La sisena Diada dels Salats de Súria, que va tenir la participació dels Tirallongues de Manresa i dels Castellers de Berga, ha deixat un molt bon gust de boca a la colla surienca, que s'ha tornat a superar a si mateixa brodant la millor actuació que ha aconseguit fins ara, en descarregar el 5 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7 amb el pilar.

Els Salats van obrir la diada ben forts, amb el castell que fins ara representava el seu sostre, el 5 de 7. Amb la colla ben concentrada i sense cap contratemps, els suriencs van aixecar aquest castell per segona vegada en la seva història. A la segona ronda, els Salats van provar el 4 de 7 amb el pilar. El castell va pujar amb bones mides i tot el tronc va haver de treballar de valent. Un cop el pilar va quedar a la vista, els aplaudiments de la plaça van reconèixer el treball realitzat mentre el pilar es descarregava sense cap complicació. Per posar la cirereta, a la tercera ronda es va aixecar el 3 de 7 amb el pilar, el millor castell de la passada temporada que enguany ja s'ha completat en sis ocasions.

Manresa i Berga, convidats

Els Tirallongues i els Castellers de Berga van fer bones actuacions i van aconseguir descarregar tots els castells. Els manresans van fer el 3 de 7 amb pilar, el 3 de 7 i el 4 de 6 amb pilar. Els berguedans van obrir la diada amb un 4 de 7, van continuar amb el 3 de 7 i en la tercera ronda van fer el 5 de 6.